Hem / Artiklar / Guider / Googles AI för videoannonsering: Framtiden för digital marknadsföring
Google AI i videoannonsering

Googles AI för videoannonsering: Framtiden för digital marknadsföring

Maximera din YouTube-marknadsföring med Google AI.


I en era där tittarbeteenden förändras och diversifieras över olika plattformar och innehållstyper, är det en marknadsförares dröm att kunna effektivisera processen. Genom att införliva Googles AI-drivna verktyg i ditt kreativa arbete, kan du upptäcka fräscha och innovativa metoder för att skapa, förbättra och distribuera videokampanjer som verkligen gör avtryck och ger mätbara resultat.

Ta en närmare titt på hur du kan revolutionera dina videokampanjer med smart teknologi och lyfta din berättelse på YouTube till nya höjder. Låt oss dyka ner i dessa nya möjligheter tillsammans och utforska hur AI kan ta din videoannonsering till framtiden.

1. Nå ut till din publik överallt och via alla skärmar

Genom att använda Googles AI för videokampanjer kan du distribuera dina annonser i en anpassad kombination av YouTubes olika annonseringsmiljöer – inklusive in-stream, in-feed och Shorts. De visas också via anslutna tv-apparater, datorer och mobiler. Denna sammansättning skräddarsys baserat på dina kriterier som kreativt innehåll och målgrupp, men framför allt dina affärsmål. Så här sätter du igång:

  • Börja med dina mål i åtanke.

Varför: Att vara klar över ditt mediala mål hjälper dig att välja rätt typ av videokampanj och ger Google AI den information som behövs för att kunna hjälpa dig att uppnå det målet.

  • Om ditt mål är varumärkesmedvetenhet, välj kampanjtypen Video reach.

Varför: Google AI optimerar i Video reach-kampanjer de videoresurser du tillhandahåller för att på ett kostnadseffektivt sätt nå ditt mål om att maximera räckvidden, antingen det handlar om visningstäckning, fullständiga annonsvisningar eller en specifik frekvens.

Bevis för framgången

Annonsörer som använt en AI-optimerad mix av format för Effektiv Räckvidd (genom Video reach-kampanjer) upplevde i genomsnitt 16% lägre kostnad per tusen intryck (CPM) och upp till 44% större räckvidd jämfört med dem som manuellt optimerade sina format.

  • Om ditt mål är att driva onlinekonverteringar, välj Video action-kampanjer.
    • Varför: Video action-kampanjer skalar automatiskt dina videoannonser och inkluderar framträdande uppmaningar till handling över hela YouTubes ytor och dess partners. Detta erbjuder dig ett enkelt och mer kostnadseffektivt sätt att driva trafik till webbplatsen, generera leads och öka konverteringar.

Bevis för effektiviteten

Med målinriktningsoptimering som drivs av Google AI kan Video action-kampanjer se en ökning med upp till 20% i konverteringar. Den här typen av intelligens i kampanjhanteringen är inte bara framtidssäker, utan en ren och skär boost för dina konverteringsstrategier.

2. Förenkla videoskapande med Google AI

AI-drivna lösningar kan stå till tjänst när du skapar och anpassar videor för YouTubes många annonsformat och visningsmiljöer. Användningen av olika format, som vertikala videoannonser för YouTube Shorts, hjälper till att maximera din räckvidd och påverkan. Två lösningar som idag är tillgängliga för Performance Max och App-kampanjer – med fler kampanjtyper på väg – gör detta enkelt:

  1. En videoteknik som omvandlar befintliga tillgångar till nya vertikala, horisontella eller kvadratiska videoannonser: Den omvandlar befintliga statiska bilder, texter, tillgångar från Google Merchant Center eller appbutikslistningar till videoannonser. Fler videokomponenter i en kampanj innebär fler möjligheter att nå människor med rätt annons, i rätt miljö.
  2. En teknik som omvandlar horisontella videor till vertikala eller kvadratiska filmer: De viktiga visuella elementen som berättar din historia bevaras.

Oavsett om du skapar dina egna tillgångar eller låter Google AI assistera dig, är det viktigt att ha annonser i flera orienteringar för att maximera prestanda över alla kampanjtyper.

Resultat som bevisar konceptet

Annonsörer som inkluderade åtminstone en video i varje orientering (horisontell, vertikal och kvadratisk) i sina Performance Max-kampanjer uppnådde 20% fler konverteringar på YouTube jämfört med enbart horisontella videor.

I ett internt A/B-test visades att genom att lägga till minst en video av varje orientering (horisontell, vertikal och kvadratisk) i dina Video action-kampanjer, kunde man leverera 13% fler konverteringar jämfört med enbart horisontella videor.

Med tillväxten av YouTube Shorts har det blivit ännu viktigare att ha ett vertikalt innehåll som passar den vertikala visningsmiljön.

Konkreta resultat

När annonsörer inkluderade en vertikal kreativ tillgång i sina Video action-kampanjer, såg de en ökning på 10-20% fler konverteringar per spenderad dollar på YouTube Shorts jämfört med kampanjer som enbart använde horisontella tillgångar.

3. Förbättra kreativa tillgångar med bästa praxis

YouTubes sexsekunders bumperannonser är avgörande för att öka räckvidd och frekvens. För att snabbt generera effektiva bumpers kan du använda Trim video-funktionen. På bara några minuter kan denna verktyg omvandla dina längre videor till flera sexsekundersannonser. Modellerna är tränade baserat på ABCD-riktlinjerna för effektiva YouTube-annonser, vilket försäkrar att de producerade bumpersen är optimerade för plattformen.

En annan viktig best practice enligt ABCD är att använda audio, specifikt voice-over, för att förstärka ditt varumärke och budskap. För att se till att alla dina annonser utnyttjar fördelarna med YouTubes ljud-på-miljö, kan du enkelt lägga till en voice-over till varje annons. Skriv ditt manus, välj en röst, och låt Google AI sköta resten.

Kom igång med er AI-drivna videor idag med Google Ads-annonsering