Hem / Artiklar / Digitala nyheter / 10 Tips för hållbarhet med Google 2024

10 Tips för hållbarhet med Google 2024

Hållbara Resval 2024

Tänk att kunna lämna ett grönare avtryck under 2024 – vi på Adfreak visar hur! Utforska 10 sätt att göra mer hållbara val med hjälp av teknikens senaste tillskott.

1. Res grönare

När du planerar din nästa resa, varför inte titta på tågalternativ i Google Sök? Att jämföra flygresor med tåg kan nu göra ditt resebeslut både snabbare och mer hållbart. Plus, Google Flyg visar nu koldioxidutsläppen för nästan alla flygresor.

2. Smartare körvägar

För att skära ner på utsläppen när du är på väg någonstans, satsa på Google Maps bränsleeffektiva rutter, nu tillgängliga i fler länder. Ett litet grönt löv på kartan guidar dig längs vägen som är snällast mot vår planet.

3. Smarta bilval

Vi på Adfreak vet att du, vill vara med och framtidssäkra bilköp. Att jämföra elbilar är nu enklare än någonsin; från priser till räckvidd och laddningstider. Och glöm inte ta del av de tillgängliga regeringstöden – en ekonomisk bonus för din gröna investering!

4. Laddkostnader i fokus

Är en elbil nästa steg för dig? Upptäck vår uppdaterade laddningskostnadskalkylator som nu visar vad du sparar i jämförelse med konventionella bränslekostnader. Ett smart verktyg som ger perspektiv på din investering.

5. Batteriets räckvidd idag

Nybörjare eller veteran inom elbilsvärlden? Med vårt nya verktyg ser du exakt hur långt du kommer på en laddning och kan planera dina resor utan räckviddsångest, med faktorer som höjdskillnad och hastighetsgränser i beräkningen.

6. Full koll på laddstationer

För alla elbilsåkare har vi nu mer detaljerad information om laddstationer tillgängliga direkt i din smartphone. Du kan enkelt kontrollera om laddaren passar just din bil och om den stöder snabb, medium eller långsam laddning.

7. Snabbladdning för elbilar

Som digital marknadsföringsentusiast vet du, Antonio, vikten av snabb och bekväm information. För elbilsförare ger nu Google Maps och Sök till Android och iOS ännu mer detaljerad info om laddningsstationer, inklusive kompatibilitet och realtids tillgänglighet, plus laddningshastighet – snabb, medium, eller långsam.

8. Jämför uppvärmningsalternativ

Är det dags att byta ut din gamla panna eller AC? På Adfreak vet vi att praktiska beslut börjar med rätt information. Google Sök samlar nu info om olika hemuppvärmningssystem med aspekter som effektivitet och ekonomiska incitament, allt samlat på ett ställe för att göra ditt val enklare.

9. Hitta återvinningsstationer

Återvinning är nyckeln till hållbarhet. Google hjälper användare att lättare hitta lokala återvinningsalternativ för allt från plastflaskor till elektronik, genom att affärers och butikers återvinningsmöjligheter nu kan lyftas fram i sina Google-affärsprofiler.

10. Handla begagnade produkter

Vid Googlesökningar på produkter, som vinterjackor, lyfter nu sökmotorjätten fram ”Begagnade” och ”Renoverade” varor, komplett med märkning direkt i sökresultaten. Ett lysande sätt för dig som digital strateg att uppmuntra till ett mer hållbart konsumtionsmönster.

AI Analys Data Digital annonsering Digitala nyheter Digital Strategi E-handel Email Marketing Google Ads Guider Lead-Gen Meta Ads Performance Max Rapporter Rekommenderat SEO Social Media Spårning & integritet