Hem / Artiklar / Digitala nyheter / Olika typer av SEO
Sökmotoroptimeringstyper

Olika typer av SEO

Jakten på synlighet: SEO som trafikmotor

Visste du att det svindlande antalet webbplatser på internet närmar sig två miljoner markeringar? Så, hur ser man till att ens hemsida inte bara blir en droppe i denna digitala ocean? Svaret stavas SEO.

Förstå SEO:

Sökmotoroptimering, eller SEO, är stommen i digital marknadsföring. Det avgör hur synlig din sida blir i sökresultaten. Kärnan i SEO handlar om att förbättra webbsidans kvalitet för att öka dess synlighet när potentiella kunder söker efter produkter eller tjänster som rör din verksamhet. Detta leder i sin tur till ökad trafik, vilket kan översättas till fler kunder och ökad omsättning.

Teknisk SEO: Webbplatsens ryggrad

 • Med teknisk SEO fokuserar vi på de delar av din webbplats som inte är innehåll – dess bakomliggande struktur. Det inkluderar allt från sidans laddningstid och mobilanpassning till att säkerställa att sökmotorernas robotar kan läsa av sajten. En tekniskt stark webbplats höjer användarupplevelsen och gör det enklare för sökmotorer att indexera innehållet.
  Det är grundläggande för att överhuvudtaget bli upptäckt och förstådd av sökmotorerna.

On-Page SEO: Optimerat webbmaterial

 • On-page SEO handlar om att finjustera varje enskild sida för att den ska klättra i sökmotorernas rankning och locka mer relevant trafik.Nyckelelementen här inkluderar kvalitativt innehåll, noga utvalda nyckelord och vältrimmade HTML-taggningar och bilder. Användandet av korrekt alt-text och filnamn gör att även bilder bidrar till en sida som sökmotorerna och besökarna älskar.

Off-page SEO: Bygger webbplatsens rykte

 • Off-page SEO omfattar de aktiviteter som sker utanför din egen webbplats men som har en inverkan på placeringen i sökresultaten. Att skapa backlinks från väl ansedda webbplatser ses som ett kvalitetstecken av sökmotorerna och påvisar att ditt innehåll är värdefullt. Sociala medier och gästbloggning är också kraftfulla verktyg i denna strategi som bygger upp din webbplats auktoritet och synlighet.

Lokal SEO: Träffar rätt geografisk publik

 • Lokal SEO optimerar din online-närvaro för att locka till dig trafik från lokala sökningar. Detta inkluderar att optimera din Google Business Profile och se till att företagets NAP (namn, adress, telefonnummer) är konsekvent över internet. Lokalt inriktat innehåll och positiva omdömen lyfter också fram din närvaro i lokala sök.

Mobile SEO: För en mobil värld

 • Med en andel av över 50% av webbtrafiken som kommer från mobila enheter är Mobile SEO i dagsläget ett måste. Att mobilanpassa din webbplats innebär förutom en responsiv design även snabba laddtider och att säkerställa att innehållet fungerar felfritt även på mobila plattformar.

Röst Sökoptimering: Nästa SEO frontier

 • Röststyrda assistenter som Siri och Google Assistant har förändrat spelet och röst sökoptimering har blivit allt mer relevant. Att skapa innehåll som ligger i linje med hur människor naturligt konverserar och gör sökfrågor är nyckeln.

E-handels SEO: Laddad för försäljning

 • SEO för e-handelsplatser fokuserar på att synliggöra produkter och driva försäljning. Det är en fråga om att optimera produkttexter och bilder samt skapa en användarvänlig köpupplevelse och tydlig sidstruktur.

Internationell SEO: För en global marknad

 • Optimerar du för en internationell publik? Då krävs det en anpassning av webbplatsen utefter flera språk och marknader där kulturella nyanser och lokala sökvanor blir extra viktiga att beakta.

Video SEO: Visualiseringskraften

 • Videoinnehåll fortsätter att dominera och SEO för detta medium blir allt mer essentiellt. Använd relevanta sökord, skapa engagerande innehåll och integrera video smart på din hemsida.

Sammanfattning:

Att bemästra de olika SEO-strategierna är avgörande för att bygga en stark online-närvaro. Varje SEO typ spelar en unik roll i att göra din webbplats synlig, tilltalande och tillgänglig för din målgrupp. En genomtänkt SEO-strategi ökar din trafik och antalet leads, vilket banar väg för framgång i den digitala marknadsplatsen.