Hem / Artiklar / Digitala nyheter / E-postmarknadsföring – 8 Tips som får dina följare att öppna dina mejl

E-postmarknadsföring – 8 Tips som får dina följare att öppna dina mejl

E-postmarknadsföring är ett fantastiskt verktyg för att locka nya kunder och öka intäkterna från de kunder du redan har och även potentiella kunder om du arbetar med leads.
Men som med alla branscher förändras spelreglerna ständigt. Du måste hålla dina metoder fräscha och innovativa för att säkerställa att din tidsinvestering lönar sig. Tur för dig, jag tänker här dela med mig av åtta smarta knep som du kan använda för att få dina kunder att inte bara öppna dina marknadsföringsmail, utan också se fram emot dem med spänning!

1. Personlig ämnesrad

Ett toppenkort till att snyggt fånga din läsares uppmärksamhet är att spinna in deras namn i ämnesraden. När du personifierar på detta vis tar du ett steg ifrån den vanliga reklam-ämnesraden och får mottagaren att känna sig speciell. Kom ihåg att placera namnet tidigt; många e-postplattformar visar nämligen bara början av ämnesraden. Ett litet, men ack så kraftfullt trick som kan öka öppningsfrekvensen markant!

2. Uppmärksamma särskilda tillfällen

Alla älskar högtider! Och när det gäller e-postmarknadsföring kan särskilda händelser vara guldkant i din kommunikation. Tänk födelsedagar, nationaldagar eller andra högtider – att nämna dessa i ämnesraden skapar en känsla av att det är aktuellt. Det sticker ut i inkorgen och väcker nyfikenhet, något som kan få även den mest skeptiska mottagaren att klicka sig in på ditt mail. Genom att blanda in lite festliga ämnen  i dina mail får du läsarna inte bara att öppna dem – de kommer också vara mer benägna att fira dagen med just ditt erbjudande!

3. Optimala tidpunkter för uttskick

Man kan lätt tro att det spelar mindre roll vilken tid på dagen du skickar iväg ett mail, men timing är avgörande – genom att skicka mejl precis när din målgrupp är som mest tillgänglig ökar du naturligtvis chanserna för öppnade mail. Sikt in dig på tider då dina läsare inte är upptagna med tusen andra saker. Lunchtid kan vara ett gyllene tillfälle, eller varför inte runt klockan åtta på kvällen? Texta vid rätt tid och läsarens uppmärksamhet kan bli helt och hållet din.

4. Anpassa avsändarnamnet

Namnet som ditt mejl kommer ifrån kan verkligen göra hela skillnaden för om läsaren öppnar det eller inte. Så här gäller det att välja ett avsändarnamn som genast associeras med ditt företag. Ett starkt varumärke är A och O. Använd endast ditt personliga namn om du verkligen erbjuder personliga tjänster och har byggt en relation med din publik. Glöm inte, när någon skummar igenom sin inkorg är det ett igenkännbart namn som kan vara skillnaden mellan ett öppnat mail och ett förbisett.

5. Optimerad avsändaradress

E-postadressen som ditt meddelande skickas ifrån signalerar trovärdighet till mottagaren. Om de känner igen adressen som en del av ditt företag, ökar sannolikheten att de öppnar mejlet avsevärt jämfört med om det kommer från en gammal privat adress. Ta dig tid och välj en e-postadress som både representerar ditt företag och som känns igenkännbar för dina kunder. Din e-postadress är mer än bara en sträng av tecken – det är ditt digitala visitkort, så se till att den speglar professionalism och värde.

6. Börja med en fråga

Att väcka läsarens nyfikenhet är ett smart knep för att få dem att öppna dina e-postutskick. Använd kreativitet för att formulera den där kluriga frågan som tänder ett intresse för det du erbjuder. Tänk, ”Hur ser din morgonrutin ut?” snarare än ”Vill du köpa kaffe?”. Det är detaljerna som gör det!

7. Mobilanpassning är ett måste

Hur ett mejl visas på datorn jämfört med mobilen kan vara två helt olika världar. Och låt oss vara ärliga, din käraste kommunikation ligger ofta i fickan på dina läsare – via deras mobiltelefoner. När du skickar ut e-postmeddelanden, se då till att formateringen är anpassad för mobilen. Det är på mobilen de flesta kommer läsa ditt budskap, så mobilanpassad design är inte bara trevligt, det är i princip ett krav i den digitala världen.

8. Håll en jämn takt

Att skicka ut mejl lite då och då är som att spela e-postlotteri – chansen att träffa rätt är minst sagt låg. Istället, sträva efter att vara konsekvent med dina utskick. Läsarna kommer gradvis att vänja sig vid att se ditt mejl i sin inkorg, och därmed ökar sannolikheten att de kommer öppna dina budskap. Det handlar om att skapa ett mönster som dina följare kan lita på, och när de vet att de kan förvänta sig något värdefullt från dig, ja då kommer de att leta efter det där mejlet från ’Adfreak’ som lyser upp i deras digitala vardag.